Niektoré úseky ciest v Sninskom a Humenskom okrese potrebujú opravy

18.09.2005 Humenné

Humenné 18. septembra (TASR) - Nevyhnutné opravy po prudkých dažďoch na jar tohto roka si vyžiada cesta prvej triedy medzi Sninou a Stakčínom, medzi Ubľou a ...
Humenné 18. septembra (TASR) - Nevyhnutné opravy po prudkých dažďoch na jar tohto roka si vyžiada cesta prvej triedy medzi Sninou a Stakčínom, medzi Ubľou a Dúbravou v Sninskom a v obci Hrubov v Humenskom okrese.

Medzi Sninou a Stakčínom došlo v máji k mohutnému zosuvu zeminy na polkilometrový úsek vozovky, čím sa stal neprejazdný. V súčasnosti je sprejazdnený iba jeden jazdný pruh. \"V štádiu prípravy je projektová dokumentácia a úsek je riadený svetelnou signalizáciou. Oprava tohto úseku, ktorá by mala byť ukončená do zimného obdobia, si vyžiada asi 3 milióny Sk, čo považujeme iba za dočasné riešenie, \" uviedol dnes pre TASR riaditeľ humenskej oblastnej správy Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja Vasil Guzan. Dodal, že celý svah v kritickom úseku cesty je narušený a hrozí ďalší zosuv pôdy.
Humenských cestárov však čaká aj oprava dažďami poškodeného zárubného múru medzi obcami Ubľa a Dúbrava, ale aj úpravy na poškodenom opornom múre v katastri obce Hrubov. Škody v úsekoch ciest predstavujú asi 19 miliónov Sk. \"Na tieto opravy a rekonštrukcie musíme nájsť finančné prostriedky, už sme predložili žiadosti\", doplnil riaditeľ.
Humenská oblastná správa získala na opravy povrchu vozoviek v Humenskom, Sninskom a Medzilaboreckom okrese takmer 86 miliónov Sk. Z celkové úseku vozoviek druhej a tretej triedy s då žkou 44,7 kilometra (km) opravili humenskí cestári od júna zhruba 38 km. Náklady na rekonštrukcie spomínaných ciest si doposiaľ vyžiadali 73,8 milióna Sk. \"Zvyšný objem finančných prostriedkov využijeme na opravu ciest medzi Humenným a Lackovcami, Sninou a obcou Pichné a v Medzilaboreckom okrese medzi obcou Radvaň nad Laborcom - Valentovce, Oľkou a Radvaňou a v obci Rožkovce, \" spresnil Guzan. Dodal, že spomínanou opravou sa výrazne zlepšila zjazdnosť opravených úsekov ciest, ktoré boli v havarijnom stave. S ukončením plánovaných opráv ciest počítajú do 15. októbra.
 

Vyberte región